Over Tünde

TUnHet schilderen is ontstaan door een stimulans van een vriendin die al jaren schildert. Creativiteit had ik al van kinds af maar door de liefde voor talen ben ik eerst in de richting van de talen gegaan. Mijn droom was om tolk en vertaler te worden. Maar na een ingrijpende operatie herstelde ik niet goed en ik was genoodzaakt mijn half afgeronde post hbo-opleidingen voor Gerechtstolk in Strafzaken en Juridisch Vertalen op te geven. Mijn grote carrière-droom was daarmee vervlogen. Dat heeft mij veel verdriet gedaan. Als revalidatie voor mezelf, zowel fysiek als geestelijk, begon ik te schilderen.

roodborstjeNa mijn eerste schets van een roodborstje kreeg ik ineens het gevoel dat de ‘beperking’, de onzekerheid, waarmee ik tot dan schilderde verdwenen was. Sindsdien heb ik de volledige vrijheid en het zelfvertrouwen om te schilderen. Mijn talent beschouw ik als een zegen van God in moeilijke tijden.

Mijn kunst is zichtbaar voelen.
Dat is wat ik mee wil geven door mijn schilderijen.

Mijn onderwerpen zijn vooral vogels die vrijheid symboliseren, intens van kleur, heel gedetailleerd en diep rakend. De rust die ik in het schilderen ontdekt heb geeft mij een onstuitbare werklust. Inmiddels zijn mijn schilderijen al op diverse plaatsen in Nederland en het buitenland te vinden. Mijn ijsvogelschilderijen maken de meeste indruk in heel Nederland, maar ik geniet ook internationale bekendheid. Een prachtige kookaburra heeft een thuisplek in Australië gevonden.

Te koop

3 reacties op Over Tünde

 1. Krea lien zegt:

  Ik ben in het gelukkige bezit van een van de neushoornkevers.
  En iedereen geeft altijd complimenten over de echtheid.
  Tünde bedankt voor je lieve gift.
  Jacqueline Bossers

  Geliked door 1 persoon

 2. Tünde Snijders zegt:

  Dank je wel voor je lieve reactie Jacqueline.

  Like

 3. Saskia zegt:

  Door jou ben ik gaan schilderen in 2014 en ik doe het nog steeds. Dank je wel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s