De Vreemde (Deel I)

De vreemdeVer, heel ver hier vandaan – nog verder dan 4 landen – leefde eens een rijke man met zijn vrouw en drie zonen.
Op een dag zei de oudste zoon tegen zijn ouders: ‘Ik ga de wereld in om het mooiste meisje van de wereld als mijn vrouw te vinden.’ Na drie dagen en nachten gereisd te hebben kwam hij ineens in een land waar hij geen woord verstond van wat de mensen zeiden.
De mensen waren heel bescheiden, gastvrij en vriendelijk. Het kostte hem ook geen moeite om snel onderdak te vinden. De brede, uit hout gesneden kerkpoort met prachtige tulpenmotieven stond dag en nacht wijd open voor alle voorbijgangers.
Na een nacht uitgerust te hebben van de lange reis stond hij de volgende dag vroeg op om de stad te verkennen. De zon schitterde volop aan de hemel en hij dacht met volle hoop aan zijn toekomst.
‘Een mooie ochtend!’- haalde een engelen stem hem uit zijn dromen. ‘Ah…Dag.’ -antwoordde hij verward, niet wetend of de stem nu echt was of dat hij het in zijn dromen hoorde. Hij kneep zich in zijn arm om te voelen of hij wakker was. Daar stond ze voor hem, een knap meisje, wiens haren in de vroege ochtendzon honingkleurig schitterden. Hij kon zijn diepblauwe ogen niet van haar afhouden. Ineens, na lang staren, besefte hij dat hij de vrouw van zijn dromen gevonden had. Dolgelukkig en met volle vreugde trouwde hij met haar en keerde hij met zijn vrouw terug naar zijn land om daar samen lang en gelukkig te leven.

Ben je benieuwd hoe het verhaal verder gaat, kom dan over een poosje terug.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s