Drie nieuwe stukken

Papegaaiduiker 20x20 cm. Verkocht.Het is snel gegaan sinds mijn eerste blog. Inmiddels zijn er 2 donkere wintermaanden voorbij met veel lichtpunten. Eind november heb ik meegedaan aan een schildersretraite die erg verrijkend was.

Begin januari heb ik tijdens een verloting van het Stadsmuseum Harderwijk, tot mijn grote vreugde, één van de 5 catalogi van het werk van kunstenaar Vilmos Huszár gewonnen. Hij was een Hongaar die voor de schilderkunst in 1905 naar Nederland was gekomen. Ook was hij één van de grondleggers van De Stijl en heeft hij lang in Hierden gewoond en gewerkt. In 2017 is het jubileumjaar van De Stijl gevierd onder de naam Van Mondriaan tot Dutch Design waarbij het Stadmuseum Harderwijk een expositie gewijd heeft aan deze bijzondere inwoner van de gemeente.
Wist je dat de unieke ambtsketen van de burgemeester van Harderwijk door Vilmos Huszár ontworpen en gemaakt is?
Zijn leven en indrukwekkende werken zijn een inspiratie en stimulans voor mij om mezelf verder in de schilderkunst te verdiepen.

Blauwborst, 20x20 cm. Niet te koop.

Ik mag ook dankbaar zijn dat mijn website de afgelopen periode druk bezocht werd en wereldwijde bekendheid heeft gekregen. Zo heb ik bezoekers  uit 17 landen op mijn site gehad, uit o.a. de VS, Canada, Australië, China, Rusland, Brazilië en Nieuw Zeeland. Ook ontvang ik regelmatig positieve reacties van vogelliefhebbers die mijn schilderijen treffend vinden.
Pimpelmees, 24x18 cm. Niet te koop.Vandaag heb ik 3 prachtige nieuwe stukken aan mijn vogelcollectie toe mogen voegen. Een levensechte papegaaiduiker, een opvallende en kleurrijke witsterblauwborst mannetje en een nieuwsgierige pimpelmees.
Hier kan je ze alle drie bewonderen.
Veel kijkplezier!

Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s